Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap gebeurt er niet alleen fysiek veel, het kan ook allerlei gevoelens met zich meebrengen.Zoals ontroering, verwondering en onzekerheid. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding kan je hierin begeleiden. Al vanaf de eerste bewegingen van je baby kun je beginnen met de begeleiding. Of in een eerder stadium wanneer er klachten zijn.

Verbinding
De zwangerschapsbegeleiding is gericht op de verbinding tussen ouders en het kind gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de geboorte. Het is een praktische individuele voorbereiding om met vertrouwen de bevalling tegemoet te treden.

De baby ontmoeten en verwelkomen
Van nature raken een zwangere vrouw en haar partner de buik aan. Met deze aanraking zoek je contact met je baby. Je baby reageert hierop door naar je handen toe te bewegen. Binnen de haptonomische begeleiding nemen we de tijd om deze ontmoeting te verdiepen.

Aantal sessies
De begeleiding bestaat uit zes sessies: vijf voor de bevalling en één na de bevalling.

In eerste instantie besteden we aandacht aan hoe jullie het kindje aanraken, wat een optimale draaghouding is tijdens je zwangerschap en hoe je partner je hierbij kan ondersteunen.

Daarna staan de ontmoetingen meer in het teken van de bevalling. Je hebt dan het vertrouwen nodig om het natuurlijke proces van je lichaam te kunnen blijven volgen. We besteden aandacht aan het omgaan met pijn tijdens de bevalling, het opvangen van de weeën, het persen en de rol van de partner hierbij.

Na de bevalling komen we nog één keer bij elkaar. We gaan dan in op het bevallingsverhaal en het nieuwe ouderschap. Hoe je je baby op een comfortabele manier kunt dragen. Eventuele startproblemen, zoals darmkrampjes, veel huilen en hechtingsproblemen.

Ben je bezorgd over de bevalling, dan is het zinvol om contact op te nemen met ons. Binnen Centrum Dynamis is Karen Ehrbecker gespecialiseerd in de begeleiding van bevallingsangst. Er is onderzoek gedaan naar het effect van haptotherapie bij bevallingsangst.

Alle informatie hierover kun je vinden op www.bevallingsangst.nl / www.metgevoelbevaltbeter.nl.

Uw haptotherapeuten

Karen Ehrbecker

BIG-registratienummer 19033533504
AGB-code 4104020
VVH-lidnr. 522A

Lees meer

Rennie Pater

BIG-registratienummer 19034673604
VVH-lidnr. 783A

Lees meer

NVPA - logo VHZB - logo VVH - logo

Wij verwachten dat u zelf een mondkapje meeneemt.

Scroll naar boven